Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες: Μαριναρισμένες με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι

Χοιρινές μπριζόλες: Απογείωσε τες με την συγκεκριμένη συνταγή

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν ελαττώσει την κατανάλωση κρέατος, αλλά και ποιος δεν αγαπά τις καλομαγειρεμένες μπριζόλες μια στο τόσο, ποσό μάλλον όταν είναι και μαριναρισμένες σε εκπληκτική και νόστιμη σάλτσα από μουστάρδα, πορτοκαλί και μέλι.

Οι χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα, γίνονται απίστευτα νόστιμες και ζουμερές. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο μπούκοβο για παραπάνω γεύση!

 Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινο

Λίγο ελαιολαδο

αλατι

πιπέρι

λίγη ρίγανη

Χυμό από 1 πορτοκαλι

1κ/σ μελι

Λίγη μουσταρδα

Λίγη γλυκιά πάπρικα

μπούκοβο

Αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής για τις νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τις αλείφουμε με τα χέρια με το ελαιόλαδο καλά και από τις δυο πλευρές.

Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές προσθέτοντας και την ρίγανη και Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγη μουστάρδα.

Αμέσως ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και πασπαλίζουμε παντού με το μπούκοβο, αυτά τα δυο υλικά θα δώσουν στο κρέας ένα μικρό τόνο πικάντικης γεύσης.

Στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε καλά και με αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες από επάνω όσο μένει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί στον πάτο για να τραβούν από εκεί οι μπριζόλες έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την κατάλληλη υγρασία για το κρέας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω για μιάμιση ώρα 1:30 στους 200 βαθμούς.

Το tip για το ψήσιμο των χοιρινών μπριζολών

Έχουμε το νου μας μόνο στο γύρισμα κάθε πλευράς, όταν πάρει καλό χρώμα γυρίζουμε και την άλλη πλευρά αυτό μπορεί να το επαναλάβουμε μερικές φορές!!!

Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να πάρουν την φωτιά τους και μετά τις σερβίρουμε μαζί με το υπέροχο ζουμάκι που έχει μείνει.

Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα!

Συνταγή δημοσιευμένη από το Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα