Ζουμερή σοκολατόπιτα: Η πιο λαχταριστή συνταγή
Ένα από τα αγαπημένα γλυκά που δύσκολα δεν θα αρέσει σε κάποιον, είναι η σοκολατόπιτα. Η συνταγή που ακολουθεί, είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική.
Επίσης, η συνταγή αυτή είναι αφράτη, ζουμερή, αφού έχει μπόλικο σιρόπι και το σίγουρο είναι ότι όχι δεν θα μείνει περίσσευμα για την επόμενη ημέρα, αλλά δεν θα είναι αρκετή.
Υλικά για το σιρόπι
- 500 γρ ζάχαρη
- 500 ml νερό
Υλικά για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 ml γάλα
- 200 ml λάδι
- 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ κακάο
- 2 βανίλιες
Υλικά για την γκανάζ
- 250 γρ κουβερτούρα
- 100 ml γάλα
Η συνταγή για την πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι παίρνοντας ένα κατσαρολάκι και αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νερό. Στην συνέχεια, τα βάζουμε να βράσουν για 5 περίπου λεπτά.
Έπειτα συνεχίζουμε με το παντεσπάνι και σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε, και προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες αφού τα περνάμε από κόσκινο και εν συνεχεία, δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 32×24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να κάνει κρoούστα το παντεσπάνι μας. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Έπειτα, σιροπιάζουμε το χλιαρό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 3 ώρες.
Τέλος, φτιάχνουμε την γκανάζ και με την μέθοδο μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα. Όταν είναι έτοιμη την περιχύνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα.