Μαγαζί με σοκολάτες: Ο παράδεισος της σοκολάτας στο κέντρο της Αθήνας
Μαγαζί με σοκολάτες: Δοκιμάστε επίσης την υπέροχη πραλίνα φουντουκιού που ο Παναγιώτης φτιάχνει μόνος του κατά παραγγελία. Την φτιάχνει με ελαιόλαδο, ελληνικά φουντούκια, μαύρη ζάχαρη και φρέσκο καρπό κακάο. Μην φύγετε, αν δεν γευτείτε έστω και την αρχαία ποικιλία criolo.
Ποικιλία που είναι η καλύτερη λευκή σοκολάτα στον κόσμο -σκέτος πειρασμός.
Επίσης για τους λάτρεις των πιο πολύπλοκων γεύσεων και συνδυασμών, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από σοκολατάκια με κρασί. Επίσης με σαμπάνια και σταφίδα, τριαντάφυλλο, παπαρουνόσπορο και φυσικά cherry, που καμία σχέση όμως δεν έχουν με αυτά που πωλούνται ευρέως στο εμπόριο.
Chocotopia: Το καλύτερο μαγαζί για σοκολάτες
Οι συσκευασίες της Chocotopia είναι πολύ εντυπωσιακές, κατάλληλες για δώρο. Έχουν φωτογραφίες από την παλιά Αθήνα αλλά κι άλλα μέρη του κόσμου, vintage και καλόγουστες- το καλύτερο περιτύλιγμα για το πολύτιμο και απολαυστικό περιεχόμενο που κρύβουν μέσα τους.
Ιce cream rolls
Η μεγάλη πρωτοτυπία όμως του μαγαζιού, που σίγουρα θα γίνει σημείο συνάντησης του καλοκαιριού, είναι τα φανταστικά ice cream rolls, όπως τα φτιάχνουν στους δρόμους της Ταϊλάνδης, που αποτελούν την νέα τάση των foodies σε όλο τον κόσμο και έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος παρασκευής παγωτού σε ένα μεγάλο ψυχόμενο τηγάνι -φανταστείτε κάτι σαν αυτό που φτιάχνονται οι κρέπες- με βασικό συστατικό το γάλα και τα φρούτα, ή άλλα υλικά της δικής σας επιλογής.
Αυτό το απολαυστικό γλύκισμα ξεκίνησε από τους δρόμους του Πουκέτ, αλλά γρήγορα κατέκτησε τον πλανήτη, όταν το ανακάλυψε ένα μαγαζί στη Νέα Υόρκη, που το έκανε το απόλυτο trend.
Σταδιακά πολλές χώρες υιοθέτησαν αυτό το ιδιαίτερο και πολύ δροσιστικό γλυκό, ενώ πολλές εταιρείες άρχισαν να εισάγουν και το τηγάνι , ώστε οι λάτρεις του παγωτού να μπορούν στο σπίτι τους να φτιάξουν τα δικά τους ice cream rolls.
Μαγαζί με σοκολάτες: Πως φτιάχνουν την απόλυτη σοκολάτα
H βάση τους είναι το γάλα (μπορεί να γίνει και με γάλα καρύδας ή γάλα σόγιας). Εσείς επιλέγετε το μείγμα που θέλετε (ζαχαρωτά, φρέσκα φρούτα, μπισκότα, καφέ , κόκκους σοκολάτας και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε). Τα υλικά τοποθετούνται όλα στην κρύα πλάκα μαζί με μία κρέμα.
Ο παρασκευαστής χρησιμοποιεί μία σπάτουλα με την οποία ξύνει την επιφάνεια, κόβει και απλώνει το μείγμα σε λεπτές στρώσεις, που παγώνουν σε λιγότερο από 2 λεπτά. Στη συνέχεια, αυτές οι στρώσεις μεταφέρονται εκτός της πλάκας σχηματίζοντας τα ice cream rolls, χωρίς προσθήκες επιπλέον λιπαρών ή άλλων ουσιών , που κάνουν το παγωτό αρκετά παχυντικό. Ο χρόνος παρασκευής δεν ξεπερνάει τα πέντε με 10 λεπτά. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε σκέτα, αλλά αν τα συνοδεύσετε με φράουλες και μπισκότα Oreo, θα πάθετε πλάκα.
Το καταπληκτικό είναι ότι οι τιμές είναι απίστευτα χαμηλές σχετικά. Θα τα βρείτε από 2.50 έως 6 ευρώ, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να βάλετε μέσα.
Το σύνθημα της Chocotopia είναι : Tι αξίζει η ζωή αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτό το παγωτό μια φορά; Και έχει δίκιο!
Στοά Νικολούδη, Πανεπιστημίου 41, Αθήνα
Τηλέφωνο: 211 4001515
Φωτογραφίες του καλύτερου μαγαζιού με σοκολάτες στην Αθήνα