Η Στάνη: Το ιστορικότερο ζαχαροπλαστείο του Πειραιά! Λαχταριστά σιροπιαστά και εκμέκ κανταΐφι

Στο ιστορικότερο ζαχαροπλαστείο του Πειραιά, τη Στάνη, αλλά
και σε ένα από τα παλαιότερα της Ελλάδας, η παράδοση συναντάει το σήµερα!

Η ιστορία της «Στάνης» ξεκινάει το 1922 µε τη Μικρασιατική καταστροφή, τότε που ο παππούς της οικογένειας, Στέλιος Κουντούρας έφτασε µε ένα βαπόρι ως πρόσφυγας στον Πειραιά µε µόνη «αποσκευή» τη µαεστρία του στα γαλακτοκοµικά.

Σήµερα, τα ηνία της επιχείρησης κρατάει η 3η γενιά, η Αργυρώ και η Μαρία Κουντούρα, που συνεχίζουν την παράδοση του παππού και, παρ’ όλες τις δυσκολίες, διατηρούν αυθεντικές και αναλλοίωτες τις παραδοσιακές συνταγές.

Με 86 χρόνια που συµπληρώνει φέτος στο ενεργητικό της, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την ανεξίτηλη σφραγίδα που έχει αφήσει στην πόλη!

  • H αφετηρία της επιχείρησης ήταν ένα µικρό µαγαζάκι στην Αγορά του Πειραιά, ονόµατι «η Αγνότης».
  • Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι ιδιοκτήτες προµήθευαν µε γάλα τους κατοίκους της πόλης.
  • Το όνοµά της είναι συνυφασµένο µε τις κρέµες, το ρυζόγαλο και το γιαούρτι, τα οποία έχουν… αναθρέψει γενιές Πειραιωτών!
  • Λόγω της θέσης της στην καρδιά του Πειραιά, απέναντι από το Δηµοτικό θέατρο και κάτω από την Ιωνίδειο Σχολή, αποτελεί κλασικό σηµείο συνάντησης των επαγγελµατιών της περιοχής, που δίνουν το ραντεβού τους πάντα εδώ.
  • Είναι το µοναδικό εργαστήριο παραγωγής γαλακτοκοµικών προϊόντων στο κέντρο του Πειραιά. Παγωτό καϊµάκι, γιαούρτια, ρυζόγαλα, κρέµες και παγωτό γιαούρτι, όλα ετοιµάζονται εδώ καθηµερινά από ελληνικό γάλα µικρών παραγωγών.
  • Εδώ θα δοκιµάσετε λαχταριστά σιροπιαστά µε αποκορύφωµα το γαλακτοµπούρεκο και το εκµέκ κανταΐφι, φτιαγµένο µε την αυθεντική σµυρνέικη συνταγή.
  • Πέραν των γλυκών απολαύσεων, αξίζει να δοκιµάσετε τις παραδοσιακές πίτες µε χωριάτικο φύλλο.

Info:
Καθημερινά 06:30-02:00
Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ. 2104172140

Πληροφορίες: Best in Town Athens 2019
Φωτογραφίες: Μαρία Χατζηιωαννίδου

Αναδημοσίευση από travelstyle.gr

 

Related posts

Γιατί φέτος «εξαφανίστηκαν» τα σύκα; – Όλη η αλήθεια

Το πιο ακριβό σουβλάκι του πλανήτη: Το φτιάχνει Έλληνας, κοστίζει 17 ευρώ και είναι πάντα «γεμάτος»

Το σουβλατζίδικο στην Αθήνα που φτιάχει πιτόγυρο γίγας και δίνει δώρο ένα iPhone 15 σε όποιον το «καταφέρει»