Μελιτζάνες και ψημένες στον φούρνο πατάτες, σε λαδόκολλα, σαν πιτσάκια

Η συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki

Υλικά

  1. 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  2. 2-3 μέτριες πατάτες
  3. Σάλτσα ντομάτας ψημένη με κρεμμύδι και σκόρδο
  4. Μοτσαρέλα
  5. Ρεγκάτο
  6. Γκούντα
  7. Αλάτι
  8. Πιπέρι
  9. Βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες.
  2. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα για μισή ώρα.
  3. Από πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πατάτα, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  4. Επαναφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει το τυρί, στους 200 με 220 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο.

Η γεύση τους είναι μοναδική! Λουκουμάκι!!

Related posts

Ούτε ιταλική, ούτε γαλλική: Καλύτερη κουζίνα στον κόσμο για το 2025 είναι η ελληνική – Τα 10 πιάτα που μας έδωσαν την πρωτιά

Συκώτι μοσχαρίσιο σκέτο λουκούμι – φτιαγμένο με πολύ μεράκι!

Πρωτότυπο ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον και πιπεριά φλωρίνης σε φόρμα