Ποιά Airbnb και Ξενοδοχεία; Ο άρχοντας του κάμπινγκ: Ήρθε η ηλιακή σκηνή που σου παρέχει ρεύμα όπου και αν βρίσκεσαι

Η ηλιακή σκηνή με φωτοβολταϊκές ίνες σου παρέχει ρεύμα όπου και αν βρίσκεσαι. Επίλεξε εκείνη που ικανοποιεί τις ανάγκες σου και ταίριαξέ τη με άλλα, εντυπωσιακά eco gadgets που θα σου λύσουν τα χέρια φέτος το καλοκαίρι!

Θες να κάνεις κάμπινγκ και να έχεις ρεύμα όπου και αν βρίσκεσαι; Υπάρχει ηλιακή σκηνή με φωτοβολταϊκές ίνες που σου δίνει ρεύμα όποτε το χρειαστείς!

Η ηλιακή σκηνή της αγγλικής εταιρείας Orange διαθέτει  ειδικές φωτοβολταϊκές ίνες και συλλέγει ηλιακή ενέργεια την οποία και αποθηκεύει για να χρησιμοποιηθεί αργότερα, όποτε σου χρειαστεί. Η μεγαλύτερη σε μέγεθος εκδοχή της (6×6 μέτρα), μπορεί να τροφοδοτήσει λάμπες, φορητούς υπολογιστές, ανεμιστήρες ακόμα και ψυγεία. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει χαρακτηριστεί ως η σκηνή του μέλλοντος. Η μικρή εκδοχή της ξεκινά από τα 200 ευρώ.

Μπορείς να τη συνδυάσεις με μεγάλη γκάμα ηλιακών gadgets. Σκέψου τη φωτοβολταϊκή κάμερα! Θα τραβήξεις όσες φωτογραφίες και βίντεο θες χωρίς να ταλαιπωρήσεις στιγμή το κινητό σου!

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος ηλιακών gadgets που αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμα στην καθημερινότητά μας και ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Φυσικά, η χρήση τους δεν προορίζεται μόνο για εκείνους που θα επιλέξουν τη λύση του camping, αλλά αφορά και εκείνους που επιδιώκουν να περνούν ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς σε κάποια παραλία, αφού η βασική τους λειτουργία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

• Φωτοβολταϊκή κάµερα 
Ένα πολύ ενδιαφέρον «ηλιακό» gadget αποτελεί η φωτοβολταϊκή κάμερα, η οποία σας απαλλάσσει από το άγχος των μπαταριών και σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε αρκετές ώρες βίντεο ή μεγάλο αριθμό φωτογραφιών.
• Ηλιακό απωθητικό κουνουπιών που λειτουργεί με υπέρηχους.
• Ηλιακός προβολέας εξωτερικού χώρου
• Hλιακός ανεµιστήρας
Στερεώστε τον ηλιακό ανεμιστήρα στο σημείο που σας βολεύει και απολαύστε τις ανάσες δροσιάς που χρειάζεστε. Το μόνο που απαιτείται για την  λειτουργία του είναι η μετωπική τοποθέτηση της φωτοβολταϊκής πλάκας προς την κατεύθυνση του ηλίου.

• Ηλιακό φανάρι 
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ηλιακά επαναφορτιζόμενα φανάρια για εξωτερική ή για εσωτερική χρήση, με την αυτονομία τους να κινείται στις 3 με 4 ώρες. Επίσης, ορισμένα από αυτά διαθέτουν και ενσωματωμένο ραδιόφωνο.
• Ηλιακός φακός 
Ο ηλιακός φακός σας απαλλάσσει από τις μπαταρίες και το μόνο που χρειάζεται είναι η έκθεση του στον ήλιο για μερικές ώρες.

• Solar Camp Shower 
Η παροχή ζεστού νερού δεν είναι προνόμιο που μπορούμε να απολαύσουμε μόνο σε ένα ξενοδοχείο ή σε οργανωμένο camping. Το συγκεκριμένο προϊόν σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ζεστό νερό ακόμη και αν βρίσκεστε σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο με νερό και το αφήσετε στον ήλιο. Λόγω του μαύρου χρώματός του, η θερμοκρασία του νερού θα ανέβει κατακόρυφα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Τα φωτοβολταϊκά στη σκηνή είναι ιδανική πατέντα για εσένα που χρειάζεσαι φορτισμένη μπαταρία στο κινητό ή θες έχεις μαζί σου ηλεκτρικό ψυγειάκι, τις μέρες που κάνεις camping.

Στην περίπτωση του ελεύθερου κάμπινγκ (με σκηνή ή τροχόσπιτο), μπορούμε να καλύψουμε ένα πλήθος αναγκών, μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα που προορίζονται για χρήση σε τροχόσπιτα ή σκηνές. Ανάλογα με το budget που διαθέτετε προκύπτει και το πλήθος των αναγκών που θα καλύπτετε από την ηλιακή ενέργεια.

Μην αγχώνεσαι για το κόστος της σκηνής. Οι τιμές κυμαίνονται με βάση τις παροχές που θα επιλέξεις εσύ! 

Εάν επιθυμείτε να έχετε σε λειτουργία ένα λαμπτήρα, ένα πολύ μικρό ψυγείο και ένα φορτιστή για το κινητό σας τηλέφωνο, το κόστος του συστήματος μπορεί να διαμορφωθεί αρκετά κάτω από τα 800 ευρώ. Αν πάλι οι ανάγκες σας είναι ιδιαίτερα αυξημένες (για ένα τροχόσπιτο με μεσαίο ψυγείο, τηλεόραση κτλ.), τότε το κόστος που θα απαιτηθεί για να χρησιμοποιήσετε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, ένα τυπικό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, τέτοιου είδους, παράγει ρεύμα 12V και άρα εξυπηρετεί και τις αντίστοιχες συσκευές. Για αυτό το λόγο, αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε συσκευές 230V, θα πρέπει να εφοδιαστείτε και με έναν μετατροπέα τάσεως (inverter), ώστε να μπορούν να λειτουργούν με τις μπαταρίες όπου αποθηκεύεται η ενέργεια.

Εσύ θα την αγόραζες; 

Related posts

Γιατί φέτος «εξαφανίστηκαν» τα σύκα; – Όλη η αλήθεια

Το πιο ακριβό σουβλάκι του πλανήτη: Το φτιάχνει Έλληνας, κοστίζει 17 ευρώ και είναι πάντα «γεμάτος»

Το σουβλατζίδικο στην Αθήνα που φτιάχει πιτόγυρο γίγας και δίνει δώρο ένα iPhone 15 σε όποιον το «καταφέρει»