Η συνταγή προέρχεται από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σμυρνέικα σουτζουκάκια
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 φέτες ψωμιού, μουλιασμένες σε κρασί
- 1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αλεύρι
Η είδηση της ημέρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα περνάμε από το αλεύρι.
- Τα τηγανίζουμε ελαφρά για λίγο.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι και σβήνουμε με λίγο κρασί.
- Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά πελτέ.
- Ρίχνουμε 5 κόκκους μπαχάρι και λίγο νερό.
- Βράζουμε για 5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα.
- Σερβίρουμε με πατάτες, πουρέ ή ρύζι!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.