Σμυρνέικα σουτζουκάκια – Τα ωραιότερα που θα έχετε φτιάξει ποτέ

Η συνταγή προέρχεται από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Σμυρνέικα σουτζουκάκια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 φέτες ψωμιού, μουλιασμένες σε κρασί
  • 1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα περνάμε από το αλεύρι.
  2. Τα τηγανίζουμε ελαφρά για λίγο.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι και σβήνουμε με λίγο κρασί.
  4. Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά πελτέ.
  5. Ρίχνουμε 5 κόκκους μπαχάρι και λίγο νερό.
  6. Βράζουμε για 5 λεπτά.
  7. Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα.
  8. Σερβίρουμε με πατάτες, πουρέ ή ρύζι!

Η συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Related posts

Ούτε ιταλική, ούτε γαλλική: Καλύτερη κουζίνα στον κόσμο για το 2025 είναι η ελληνική – Τα 10 πιάτα που μας έδωσαν την πρωτιά

Συκώτι μοσχαρίσιο σκέτο λουκούμι – φτιαγμένο με πολύ μεράκι!

Πρωτότυπο ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον και πιπεριά φλωρίνης σε φόρμα