Συκώτι μοσχαρίσιο σκέτο λουκούμι – φτιαγμένο με πολύ μεράκι!

Συκώτι μοσχαρίσιο σκέτο λουκούμι – φτιαγμένο με πολύ μεράκι!

Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

  1. 700 γρ. μοσχαρίσιου συκώτι
  2. μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  3. 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  4. μαύρο πιπέρι
  5. ρίγανη
  6. μια κουταλιά του γλυκού νοστιμιά
  7. ένα σφηνάκι ούζο
  8. χυμός από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, παίρνουμε 700 γραμμάρια μοσχαρίσιου συκωτιού.
  2. Το καθαρίζουμε από τη μεμβράνη του και το πλένουμε καλά.
  3. Αφού το στραγγίξουμε, βάζουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ξεκινάμε το σοτάρισμα.
  4. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδου και τις προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με μαύροπιπέρι,ρίγανη και μία κουταλιά του γλυκού νοστιμιά.
  5. Αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού, μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
  6. Έπειτα, σβήνουμε με ένα σφηνάκιούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Μετά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και τον χυμό από μισό λεμόνι.
  8. Τέλος, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά.

Η συνταγή είναι έτοιμη όταν το συκώτι έχει μείνει με το λαδάκι του.

Σερβίρουμε ζεστό με την αγαπημένη μας σαλάτα.

Συκώτι μοσχαρίσιο σκέτο λουκούμι – φτιαγμένο με πολύ μεράκι!

Νέο σoκ πριν λίγο: Νεκρός ο αγαπημένος δημοσιογράφος Κώστας Δούκας

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για την νεκρή 15χρονη στη Λακωνία – Το μοιραίο λάθος που της στοίχησε τη ζωή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο κακός χαμός με τις συντάξεις – Τρέχουν άρον άρον όλοι οι Έλληνες από την ώρα που μαθεύτηκε αυτό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΩΡΑ: Κακά μαντάτα, με βροχές, μούχλα και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα “πνιγούν” στο νερό

Όλη η Τήνος έτριβε τα μάτια της με το τεpάστιο γιοτ που έσκασε στο λιμάνι, μόλις είδαν ποιανού Έλληνα είναι

Προτεινόμενα