0
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. μοσχαρίσιου συκώτι
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
- μια κουταλιά του γλυκού νοστιμιά
- ένα σφηνάκι ούζο
- χυμός από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, παίρνουμε 700 γραμμάρια μοσχαρίσιου συκωτιού.
- Το καθαρίζουμε από τη μεμβράνη του και το πλένουμε καλά.
- Αφού το στραγγίξουμε, βάζουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ξεκινάμε το σοτάρισμα.
- Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδου και τις προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με μαύροπιπέρι,ρίγανη και μία κουταλιά του γλυκού νοστιμιά.
- Αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού, μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
- Έπειτα, σβήνουμε με ένα σφηνάκιούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μετά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και τον χυμό από μισό λεμόνι.
- Τέλος, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι έτοιμη όταν το συκώτι έχει μείνει με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε ζεστό με την αγαπημένη μας σαλάτα.
Η είδηση της ημέρας