Τα τσουρέκια της Γκόλφως (βίντεο)

Συνταγή για τα τσουρέκια της Γκόλφως. Τα τσουρέκια από την Γκόλφω, είναι αφράτα, με ίνες, παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια , σαν της γιαγιάς μοσχομυριστά.

Υλικά

νερό 180 γρ. χλιαρό
αλεύρι για τσουρέκια 150 γρ.
μαγιά 75 γρ. νωπή
ζαχαρη μισό κουταλάκι

Για την ζύμη
αλεύρι για τσουρέκια 900 γρ.
αυγα 6 σε μέγεθος κανονικό
ζαχαρη 320 γρ.
αλατι μία τσιμπιά
γάλα εβαπορέ 80 γρ. χλιαρό
βανίλια 1
μαχλέπι 1 φακελάκι
Κακουλέ 1 φακελάκι
μαστιχα 1/2 κουταλάκι
βουτυρο 100 γρ. λιωμένο
Ξύσμα πορτοκαλιού Λίγο

Για την επικάλυψη
κρόκους αυγού 1
Γάλα φρέσκο λίγο
Η αγαπημένη μας Γκόλφω αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την συνταγή της για τσουρέκια και μπορούμε να πούμε ότι τα ζηλέψαμε.

Είναι τσουρέκια μέσα στην γλύκα που μοσχοβολάνε μαχλέπι, κακουλέ και μαστίχα. Είναι απόλυτα πασχαλινά και αφράτα, με ίνες όπως ακριβώς τα αγοραστά και λίγο πιο…νόστιμα από τα αγοραστά.

Εκτέλεση για το προζύμι
Σε ένα μπολ βάζουμε την νωπή μαγιά, το νερό, λίγη ζάχαρη και τα διαλύουμε ανακατεύοντας. Αφού διαλυθεί η μαγιά προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια. Αφού ανακατέψουμε λίγο, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει το προζύμι και να γίνει η μαγιά, σε ζεστό μέρος.

Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, το γάλα μας, την βανίλια, τα αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπημένα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει το μαχλέπι και το κακουλέ και αφού η ζάχαρη διαλυθεί, βάζουμε το μείγμα με το μαχλέπι στο μείγμα με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε επίσης στο μείγμα την μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια. Στην συνέχεια βάζουμε και το προζύμι μας.

Ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα. Αφού αναμειχθεί, ξεκινάμε να ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας. Αφού η ζύμη μας ξεκινάει να ετοιμάζεται ρίχνουμε λίγο λίγο το φρέσκο, λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να πλάθουμε τα τσουρέκια.

Related posts

Μύδια σαγανάκι με ούζο και μουστάρδα – Ένας πικάντικος σαρακοστιανός μεζές

Ούτε ιταλική, ούτε γαλλική: Καλύτερη κουζίνα στον κόσμο για το 2025 είναι η ελληνική – Τα 10 πιάτα που μας έδωσαν την πρωτιά

Συκώτι μοσχαρίσιο σκέτο λουκούμι – φτιαγμένο με πολύ μεράκι!