Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Εξι φτηνά ταβερνάκια πάνω στο κύμα για να γευτείτε το καλοκαίρι από τώρα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ευκαιριά για απόδραση και mini διακοπές

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος:Οχι δεν είναι αυτές οι πρώτες σταγόνες της βροχής που σκοτώνουν το καλοκαίρι· είναι οι τελευταίες προσπάθειες ενός «βαρύ» χειμώνα για να κρατηθεί με μπουρίνια, συννεφιές και καταιγίδες γαντζωμένος σ΄ έναν τρομαγμένο Ιούνη. Κι όσο κι αν το παλέψει η αντάρα, πού θα πάει, ο απέραντος ήλιος θα την σβήσει και θα την ρίξει στης ανεμελιάς τα ακατάστατα συρτάρια…

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μπροστά μας κι αν σ’ άλλες εποχής νιότης κι αμεριμνησίας οι πυξίδες έδειχναν Μύκονο και «Catrin» και δυνατά κοκτέιλ στο «Caprice», τώρα στρέφονται προς τον κουρασμένο βορρά των χρόνων που βάρυναν τους ώμους, όχι όμως την όρεξη… Κι αν έχεις όρεξη για ταβερνάκια πάνω στο κύμα, για ψαρομεζέδες να κολυμπάνε στο ούζο και τη μπίρα, πάρε βαθιά ανάσα και κολύμπα πλάι μας…
Ελπίζουμε μόνο να μην μας το χαλάσει ο καιρός του Αγίου Πνεύματος.

Cavo Marina – Αγ. Μαρίνα Γραμματικού

Κάθεσαι στα τραπεζάκι κάτω από τις μουριές, το βλέμμα σου το παίρνει το κύμα και το βγάζει απέναντι, στις ακτές της Εύβοιας. Απλώνεις το κορμί σαν αστερίας κι ανασαίνεις καθαρό θαλασσινό αέρα και λες: αν εδώ δεν είναι ο παράδεισος, τότε να πάω στην κόλαση… Ο Γιώργος, έβαλε το μεράκι του, την τέχνη και το πάθος του κι έστησε ένα μαγαζί ζηλευτό πλάι στο πορθμείο των φέρι μπόουτ για τα Στύρα.  Οι στεριές καραβίζουν μπροστά στα μάτια σου κι εσύ γεύεσαι ριζότο θαλασσινών, γαριδομακαρονάδα, χταπόδι με καραμελωμένο κρεμμύδι και κόκκινη φακή – πειραγμένα πιάτα δηλαδή- και ό,τι βάλει ο νους σου ο θαλασσοδαρμένος. Θράψαλο ζωντανό, ψαράκι ψιλό, μύδια αχνιστά ή σαγανάκι κι όλα αυτά σε πιάτα γόνδολες, πιατέλες που θυμίζουν τάνκερ από πορσελάνη και που το περιεχόμενό τους χορταίνει οικογένεια ολόκληρη. Τιμές προσιτές, μεγάλες μερίδες και η θάλασσα μπροστά σου να τη χαϊδέψεις, να την πιάσεις από το χέρι και να φύγεις.

Λιμάνι Αγίας Μαρίνας για Στύρα, τηλ: 6947 328779

Το Κοράλι – Ζούμπερι

O Ηλίας, ο άνθρωπος που δημιουργεί στο Κοράλι, είναι πάντα πρόθυμος να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη· το ψάρι, η ειδικότητά του! Κι αν πεις για θέα; Ολος ο Ευβοϊκός στα πόδια σου. Κλασσικοί ψαρομεζέδες με καλαμάρι φρέσκο στη σχάρα, μικρό ή μεγάλο ψάρι, πλούσιες σαλάτες με δυνατό σημείο την πολίτική, τηγάνι ελαφρύ που βγάζει κολοκυθάκι και πατάτα εξαιρετικής γεύσης. Ψαροταβέρνα από τις παλιακές με σταθερή ποιότητα και τιμές λογικές.

Λεωφ. Ποσειδώνος 17-25, Ζούμπερι τηλ: 2294 091350

Ψαροπούλα – Πόρτο Ράφτη

Με ιστορία πενήντα χρόνων η Ψαροπούλα, παντρεύει την παράδοση με την μοντέρνα κουζίνα. Τραπέζια πάνω στο θάλασσα, ψάρια ζωντανά και ψήσιμο επιστημονικό… Η εποχές επιβάλλουν μακαρονάδες με θαλασσινά, γαρίδες και – όποτε υπάρχουν – αστακούς. Ζητείστε ό,τι ούζο σας έρθει στο μυαλό και απολαύστε θάλασσα και γευστικές ηδονές.

Λ. Αυλακίου 118, Πόρτο Ράφτη, 2299 071292

Για δείτε τι καιρό θα έχει του Αγίου Πνεύματος

Ξυπόλητος – Αρτέμιδα

Ο πατέρας των ιδιοκτητών ήταν ψαράς. Ολη μέρα τον χαράκωνε η αρμύρα και ο αέρας ο θαλασσινός. Από παπούτσια; Τι να τα κάνει μέσα στα νερα; Από εκεί βγήκε και το «ξυπόλητος». Μια εμβληματική ταβέρνα της ανατολικής ακτής, με τα τραπέζια… ξυπόλητα στο κύμα και το ψάρι να σου γνέφει από τις πιατέλες. Ο ήλιος σε χαϊδεύει απαλά στο κεφάλι, το παγωμένο κρασί σου αδειάζει το νου και οι μεζέδες σου γεμίζουν τη διάθεση.

25ης Μαρτίου Αγιος Νικολας, Αρτέμιδα, τηλ: 22940 28342

Καπετάν Φουρτούνας – Νέοι Επιβάτες

Παρέες γεμάτες κέφι και χαμόγελο, άρωμα θαλασσινό και ψαρικά από την τράτα, να σου ερεθίζουν την όραση κι όλες τις αισθήσεις. Ο καπετάν Φουρτούνας είναι η σωστή επιλογή αν απομακρυνθείς από τον… Λευκό Πύργο και τραβήξεις για τους Νέους Επιβάτες. Φρέσκο χταπόδι που οι βεντούζες του σε αρπάζουν, ψάρια σπαρταριστά που παραδίδονται στα κάρβουνα και σε «αρρωσταίνουν». Καλοκαίρι πιά και τα τραπέζια απλώνονται στην άμμο και κάτω από τα δένδρα και νομίζεις πως είσαι ο βασιλιάς του… νησιού.

Ν. Κουντουριώτου 59, Παραλία Νέων Επιβατών, τηλ: 2392020708

Ο Καπετάνιος – Νέα Λάμψακος

Αρχίζεις με μια εξαιρετική σαλάτα σουπιάς, συνεχίζεις με μια πιατέλα οστρακοειδή, ό,τι βάλλει το μυαλό σου υπάρχουν, και περνάς στα δυνατά χαρτιά του Καπετάνιου: γαρίδες ομελέτα, γαρίδες ψίχα στο τηγάνι με μαγιονέζα, πίνες στο τηγάνι, μυδοπίλαφο, μακαρονάδα ή κριθαρώτο με θαλασσινά, κολοχτύπες, και, και, και όλο τον κατάλογο να παραγγείλεις πάλι θα ρωτήσεις ψιθυριστά: υπάρχει κάτι άλλο για συνέχεια; Και περνάς στο γλυκό το σπιτικό και λες, αφήστε με εμένα εδώ, πλάι στα άδεια καραφάκια και στα πιάτα τα πλυμένα με τις μπουκιές του ψωμιού κι εσείς γυρίστε στην καθημερινότητά σας. Εγώ, εδώ θα μείνω!

Πλατεία Αγίου Τρύφωνα, Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα, Εύβοια, τηλ: 22210-28191, 22210-79758 και 6946 521093

Related posts

Γιατί φέτος «εξαφανίστηκαν» τα σύκα; – Όλη η αλήθεια

Το πιο ακριβό σουβλάκι του πλανήτη: Το φτιάχνει Έλληνας, κοστίζει 17 ευρώ και είναι πάντα «γεμάτος»

Το σουβλατζίδικο στην Αθήνα που φτιάχει πιτόγυρο γίγας και δίνει δώρο ένα iPhone 15 σε όποιον το «καταφέρει»