Το χειμώνα με το πολύ κρύο ο ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μεγαλύτερη ανάγκη για θρεπτικά συστατικά πρωτεινες και βιταμίνες που τον βοηθούν να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες,η φύση έχει φροντίσει και για αυτό,ειδικά όσοι ζουν και ασχολούνται με την κτηνοτροφία ενα ζεστό πρόβειο γάλα τριμμένο με χωριάτικο ψωμί το πρωί είναι το καλύτερο δυναμωτικό,άλλωστε έτσι μεγάλωσαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας πριν βγουν τα εκατοντάδες χημικά σκεύασματα ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ!
Με το που αρχίζει να «φουντώνει», λιγοστεύουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσέχοντας μη χυθεί.
Η λεπτομέρεια και η τέχνη της συνταγής είναι να χτυπάμε συνέχεια τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα: Όταν ο χτύπος «χοντρύνει», το γάλα μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!
Αν μάλιστα είναι βρασμένο και στα ξύλα, ε, τότε σίγουρα είναι δέκα φορές νοστιμότερο!
ΦΩΤΟ Γιώργος Αλ Σουφλιάς