Ζεστό Πρόβειο Γάλα Τριψάνα, το Καλύτερο Δυναμωτικό για τον Κρύο Χειμώνα!

Το χειμώνα με το πολύ κρύο ο ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μεγαλύτερη ανάγκη για θρεπτικά συστατικά πρωτεινες και βιταμίνες που τον βοηθούν να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες,η φύση έχει φροντίσει και για αυτό,ειδικά όσοι ζουν και ασχολούνται με την κτηνοτροφία ενα ζεστό πρόβειο γάλα τριμμένο με χωριάτικο ψωμί το πρωί είναι το καλύτερο δυναμωτικό,άλλωστε έτσι μεγάλωσαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας πριν βγουν τα εκατοντάδες χημικά σκεύασματα ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ!


Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα σε κανονική φωτιά, προσθέτοντας το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια, απαραίτητα με ξύλινη κουτάλα. Όσο πλησιάζει να βράσει ανακατεύουμε ακόμα περισσότερο.

Με το που αρχίζει να «φουντώνει», λιγοστεύουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσέχοντας μη χυθεί.

Η λεπτομέρεια και η τέχνη της συνταγής είναι να χτυπάμε συνέχεια τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα: Όταν ο χτύπος «χοντρύνει», το γάλα μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!

Αν μάλιστα είναι βρασμένο και στα ξύλα, ε, τότε σίγουρα είναι δέκα φορές νοστιμότερο!

Το σερβίρουμε (πολύ) ζεστό και τρίβουμε στο πιάτο μπόλικο ψωμί με προζύμι, από χωριάτικο ξυλόφουνο.
Σημείωση: Το πρόβειο γάλα τον Αύγουστο, είναι το καταλληλότερο για βραστόγαλο (ή βραστογαλιά).

ΦΩΤΟ Γιώργος Αλ Σουφλιάς

Related posts

Γιατί φέτος «εξαφανίστηκαν» τα σύκα; – Όλη η αλήθεια

Το πιο ακριβό σουβλάκι του πλανήτη: Το φτιάχνει Έλληνας, κοστίζει 17 ευρώ και είναι πάντα «γεμάτος»

Το σουβλατζίδικο στην Αθήνα που φτιάχει πιτόγυρο γίγας και δίνει δώρο ένα iPhone 15 σε όποιον το «καταφέρει»