Ελληνικό όρος Αραράτ: Που βρίσκεται το παραδεισένιο μέρος
Ελληνικό όρος Αραράτ: Σε ένα εκπληκτικό τοπίο όπου βασιλεύουν οι φυλλωσιές του δάσους και οι ήχοι των πουλιών, «στήθηκε» ένα ζωντανό παραμύθι για την ελληνική χλωρίδα, πανίδα και παράδοση. Ένας ξεχωριστός χώρος μες στη φύση της Αιγιάλειας, στο Συνεβρό στα βουνά της Αιγείρας.
Δεν είναι το μέρος που μπορεί να απογειώσει την τέχνη, αλλά ο άνθρωπος που την οραματίζεται.
Τα πάντα μπορούν να μεταλλαχτούν σε κάτι απόκοσμο και παραμυθένιο, μέσα από το ανήσυχο βλέμμα ενός καλλιτέχνη, που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το κοινότυπο που υπάρχει γύρο του.
Ζητάει ένα μέρος που θα μπορεί να εξυπηρετήσει το δημιουργικό της φαντασίας του και από το οποίο θα μπορεί να τρέφεται ο νους του εις το διηνεκές. Όχι μόνο ο δικός του αλλά και όλων αυτών που ασφυκτιούν για δημιουργία και έκφραση, ψάχνοντας ένα μέρος διαφυγής από το γκρίζο της καθημερινότητα.
Ένα τέτοιο μέρος βρίσκεται στα βουνά της Αιγείρας και είναι το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού – Area Synest.
Ένας χώρος που έχει δεχτεί παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής, μέσα σε ένα τοπίο έντονο και μοναδικό. Εκεί που κάποιος ανάλογα με και τις εποχές θα ανακαλύψει και κάτι διαφορικό, πλούσιο σε συναισθήματα, αρώματα και γεύσεις.
Στον χώρο θα ξεναγηθείτε σε μαγικά τοπία. Επίσης σε παραμυθένιους κήπους, θα ακούσετε τραγούδια του δάσους, θα γευτείτε τα κρυστάλλινα νερά και θα μαγευτείτε από τα αριστοκρατικά πτηνά όπως τα παγώνια και άλλα πουλιά διαφόρων ειδών.
Περισσότερες πληροφορίες του ελληνικού όρους Αραράτ
Στα δαιδαλώδη δρομάκια θα συναντήσετέ ξύλινες κατασκευές από κλαδιά, που παριστάνουν πελώριες φωλιές πουλιών, όπου μπορείτε να ξαποστάσετε για λίγο.
Μοναδική πινελιά αγροτικής φινέτσας, τα κουνελόσπιτα, το κοτοχωριό, και η λίμνη με τις πάπιες. Μία Αρμένικη εκκλησία μοναδικής αρχιτεκτονικής δεσπόζει στον χώρο, θυμίζοντας την καταγωγή του καλλιτέχνη και διακοσμητή Μαρτίκ Μανικιάν.
Μαζί σας θα είναι και ο Μένιος ένας ταπεινός και ήρεμος γάιδαράκος που δεν θα πει όχι σε μία βόλτα.
Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, δημιουργήθηκε μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, με σεβασμό στο περιβάλλον, με αγάπη για την ζωή δίπλα στην φύση και με αξιοποίηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Στην θέση του παλιού καφενείου του χωριού, αναστηλώθηκε το Λαογραφικό Μουσείο, που σε ‘’φέρνει’’ πίσω στο χρόνο με αναβίωση του Παραδοσιακού Καφενέ, σημείο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του χωριού, με αναπαράσταση της αγροτικής κατοικίας, και βλέπεις πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα χωριά, καθώς και τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο….
Στον χώρο Γεύσεων και Χαλάρωσης μπορείς να ξεκουραστείς και να γευτείς πιάτα Ελληνικής και Αρμένικης παραδοσιακής κουζίνας. Επίσης γλυκά και ελληνικό καφέ κι ένα πέτρινο καλντερίμι σε οδηγεί στη χαλικόστρωτη πλατεία με την επιβλητική πέτρινη Εκκλησία.
Ελληνικό όρος Αραράτ: Φωτογραφίες