Μύκονος της Στερεάς Ελλάδας: Φτάνεις σε 2 ώρες από την Αθήνα χωρίς καράβι και χρειάζεσαι 30 ευρώ τη μέρα

Μύκονος της Στερεάς Ελλάδας: Ένα “νησί” δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Μύκονος της Στερεάς Ελλάδας: Ιδανική ακόμα και για μονοήμερη μιας και πλέον οι νέοι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι έχουν φέρει πιο κοντά μας την ελληνική περιφέρεια. Σε λιγότερο από δυόμιση ώρες από την Αθήνα, μέσω της Ολυμπίας Οδού μπορείτε να βρεθείτε στη Ναύπακτο.

Ο λόγος φυσικά για την πανέμορφη Ναύπακτο.

Στην πόλη που δεν της λείπει τίποτα θα μπορέσετε να κάνετε βόλτες στο γραφικό και all time classic λιμάνι της. Επίσης να χαρείτε την άπλετη θέα από το γραφικό κάστρο της. Τέλος να φάτε στα εστιατόρια στα πλακόστρωτα στενά της αλλά και στις εξαιρετικές ψαροταβέρνες με φόντο τη θάλασσα.

Ναύπακτος Αξιοθέατα: Τι να δείτε στη Μύκονος της Στερεάς Ελλάδας

Ενετικό Κάστρο της Ναυπάκτου

Είναι ένα από τα ομορφότερα και καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Ελλάδας. Προσφέρει μάλιστα και μία από τις ομορφότερες θέες, καθώς από το κάστρο μπορείτε να δείτε την είσοδο του Κορινθιακού κόλπου. Είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικής σημασίας φρούριο, καθώς ξεκινά από το λόγο πάνω από την πόλη και καταλήγει μέχρι τη θάλασσα. Το κάστρο χτίστηκε σε διάφορες φάσεις αλλά τη σημερινή του μορφή την οφείλει στους Ενετούς. Σήμερα είναι τόσο καλοδιατηρημένο που μπορείτε να δείτε όλα τα στάδια κατασκευής του αλλά και να περπατήσετε δίπλα στη θάλασσα.

Ναύπακτος: Νησί και κάστρο μαζί, περαντζάδα στο παλιό λιμάνι

Λιμάνι της Ναυπάκτου

Το λιμάνι της Ναυπάκτου δημιουργείται από τους δύο βραχίονες του κάστρου που ξεκινούν από το λόφο της Ναυπάκτου και καταλήγει στη θάλασσα. Στο τέλος κάθε βραχίονα υπάρχει από ένας πύργος και το άνοιγμα που δημιουργούν είναι 35 μέτρα.


Στενοπάζαρο

Πλακόστρωτο σοκάκι με διώροφα παραδοσιακά κτίρια και προσεγμένα μαγαζιά. Θα βρείτε επίσης την επιβλητική πέτρινη βρύση στη βάση του μεγάλου πλατάνου κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Παλιά Πόλη

Εξερευνήστε τα πλακόστρωτα δρομάκια με τα χαμηλά σπίτια και τους κήπους της παλιάς πόλης και μάθετε την ιστορία της πόλης μέσα από τα αξιοθέατα που θα συναντήσετε. Την εντυπωσιακή Σιδηρόπορτα, το Βεζύρ τζαμί και το χαμάμ και την οικία Τζαβέλα.

…Λοιπόν. Έτοιμοι;

Ναύπακτος παραλίες: Που να κολυμπήσετε όταν επισκεφτείτε τη Μύκονο της Στερεάς Ελλάδας

Ψανή και Γρίμποβο
Αν για κάτι ξεχωρίζουν οι δύο παραλίες της πόλης το Γρίμποβο ανατολικά και η Ψανή δυτικά, είναι για τα αιωνόβια πλατάνια τους, δίπλα στο κύμα. Φυτεμένα τα περισσότερα εξ αυτών την δεκαετία του 50, σήμερα χαρίζουν τον βαθύ τους ίσκιο στους επισκέπτες της περιοχής.

Σημείο ξεκούρασης και περιπάτου για τους μεγάλους αλλά και ατέλειωτου παιχνιδιού για τους μικρούς, οι δύο παραλίες της πόλης που τους καλοκαιρινούς μήνες πεζοδρομούνται αποτελούν το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης.

Βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη που θέλει να συνδυάσει το μπάνιο του με το φαγητό και τον καφέ του.

Χιλιαδού

Ένα από τα πολλά χωριά της πεδιάδας του Μόρνου είναι η Χιλιαδού. Η εύφορη γη πάνω στην οποία θεμελιώθηκε και τα νερά του Κορινθιακού Κόλπου που τη καταβρέχουν προσδίδουν στην Χιλιαδού μια ξεχωριστή χροιά. Το μικρό αυτό καμποχώρι περιβάλλεται από απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κάθεται στριμωγμένο σε μια άκρη της πεδιάδας δίπλα στη θάλασσα.

Στην είσοδο του χωριού συναντά κανείς χαμηλά διώροφα σπιτάκια με κεραμοσκεπή απλωμένα εκατέρωθεν του κεντρικού φιδίσιου δρόμου που καταλήγει στην παραλιακή ζώνη. Εκεί, το μικρό καταφύγιο για τα ψαροκάικα και η αμμουδένια παραλία μήκους 2χλμ χάρισαν στον τόπο μια ανερχόμενη τουριστική κίνηση και υποδομή προσελκύοντας παράλληλα επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Η Χιλιαδού διαθέτει ξενοδοχεία, ψαροταβέρνες, beach bar και καφέ που προσφέρονται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του επισκέπτη και του παραθεριστή.

Πώς θα φθάσετε:
Στο 10 χλμ της εθνικής οδού Ναυπάκτου-Ιτέας και απέναντι από την εκκλησία της Φανερωμένης, ακολουθήστε την έξοδο που οδεύει προς την Χιλιαδού.

Διαδρομές:
Περπατήσετε από την Χιλιαδού μέχρι το Μοναστηράκι ακολουθώντας την ακτογραμμή και απολαύστε την αμμουδένια παραλία κάτω από τα πόδια σας. Απόσταση: 3χλμ

Και άλλες διάσημες παραλίες της Μυκόνου της Στερεάς Ελλάδας

Μαραθιάς

Ο Μαραθιάς είναι ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι, στα δυτικά παράλια του Κορινθιακού κόλπου στην Φωκίδα, μόλις 20 km από τη Ναύπακτο

Το χωριό είναι χτισμένο πάνω στο δέλτα που σχημάτισαν εδώ και χρόνια τα δύο ρέματα που βρίσκονται στις άκρες του χωριού. Χτισμένος μέσα στη θάλασσα δίνει την αίσθηση του νησιού.

Η πεδιάδα του μικρή σε έκταση είναι σκεπασμένη από κάθε είδους οπωροφόρα δένδρα. Πορτοκαλιές, λεμονιές και λαδοελιές καλύπτουν τον κάμπο γύρω από τα σπίτια. Η ακρογιαλιά της περιοχής από την Φωκιότρυπα μέχρι το Σκάλωμα είναι ιδανική για μπάνιο. Δικαιωματικά έχει τιμηθεί με τον χρυσό αστερία για την ωραία του παραλία και την πεντακάθαρη θάλασσα.

Ο Μαραθιάς αποτελεί από τα πλέον γνωστά σημεία στον Κορινθιακό, συγκεντρώνει παραθεριστές ντόπιους και ξένους και αποτελεί ένα μοναδικό μέρος για εσάς που θέλετε να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης, την δροσιά της θάλασσας, τον καλοκαιρινό ήλιο ή να ξεκουραστείτε κάτω από τις πυκνόφυλλες μουριές και τα πλατάνια σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού.

Πώς θα φθάσετε:
Στο 20 χλμ της εθνικής οδού Ναυπάκτου-Ιτέας, ακολουθήστε την έξοδο για Μαραθιά.

Παραλία Σεργούλα

Η αρχική ονομασία, επί Τουρκοκρατίας, ήταν Μύλοι λόγω των πολλών νερόμυλων που υπήρχαν στην περιοχή. Μετά την έξοδο του Μεσολογγίου στο μύλο-σπίτι του Παπαπολίτη φιλοξενήθηκε ο Κασομούλης, αγωνιστής και ιστοριογράφος, μαζί με άλλους πολεμιστές που είχαν διαφύγει με καΐκι προς τον Κορινθιακό κόλπο.

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το κανάλι του μύλου, που στηρίζεται σε αριστοτεχνικές καμάρες και περιβάλλεται από πλατάνια. Με πρόσφατη απόφαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πατρών έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο κτίσμα.

Το σύγχρονο όνομα της παραπέμπει στην όμορφη παραλία της. Το Χαλίκι, 600 μέτρα παραλία, με μικρό χαλίκι, με διάφανα και πεντακάθαρα νερά είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής.

Το χωριό με μοναδική φυσική ομορφιά και ατέλειωτο πράσινο έχει σήμερα 220 κατοίκους, ταβέρνες, εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις.

Ναύπακτος ξενοδοχεία: Που να μείνετε στη Μύκονο της Στερεάς Ελλάδας

Αυρα Studios
Ενοικιαζόμενα studios
Μοναστηράκι Φωκίδας
Τηλ.: 6932640935

Το Αρχοντικό της Πέπως
Ιλάρχου Τζαβέλλα 11. Ναύπακτος
Τηλ.: 26340 38185-6

Lepanto Beach Hotel
Παραλία Γριμπόβου – Ναύπακτος
Τηλ.: 26340 23931-2

NAFS HOTEL
Αθανασιάδη Νόβα 33 Ψανή
Ναύπακτος
Τηλ.: 26340 38216

Βίλες Αγνάντι
Πλατανίτης – Ναύπακτος
Τηλ.: 6983004211
www.agnanti-nafpaktos.gr

Related posts

Δεν το βάζει ο νους σου.. Ένα ελληνικό χωριό στα καλύτερα του κόσμου για το 2024 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Οφθαλμαπάτη ή ανεξήγητο φαινόμενο; Ο δρόμος στην Πιερία που έγινε αντικείμενο μελέτης και συζήτησης

Καμία Αράχωβα, κανένα Πήλιο: Αυτός είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός με καλό φαγητό – Μια ανάσα από την Αττική