Μυσταγωγία και δέος στο Σπήλαιο Διρού

by Newsroom i-diakopes.gr
Μυσταγωγία και δέος στο Σπήλαιο Διρού

Απαράμιλλο θέαμα σμιλεμένο από τη φύση – Δείτε τις φωτογραφίες

Στα δυτικά παράλια της χερσονήσου της Λακωνίας βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Σμιλεμένο από τη φύση, σαν από τα χέρια του πιο δημιουργικού καλλιτέχνη, το Σπήλαιο Βλυχάδα Διρού είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δει ο επισκέπτης της περιοχής.

Η ύπαρξή του ήταν γνωστή από το 1900, χωρίς κανείς όμως να γνωρίζει, μέχρι το 1949, πόσο θαυμάσιο ήταν το εσωτερικό του. Οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Γιάννης και Άννα Πετροχείλου ήταν εκείνοι που το εξερεύνησαν συστηματικά κι έτσι σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα. Η πρώτη υποβρύχια εξερεύνηση έγινε το 1970 και το βάθος του σπηλαίου φτάνει σε κάποιο σημείο και τα 100 μέτρα.

Η «γέννηση» του σπηλαίου τοποθετείται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η φυσική του είσοδος έχει διάμετρο μόλις μισού μέτρου και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η εμπειρία της ξενάγησης με βάρκα ανάμεσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες προκαλεί δέος και μένει αξέχαστη.

Στο σπήλαιο θα φτάσετε μέσω Σπάρτης, από το Γύθειο, και μέσω Καλαμάτας, από το Οίτυλο. Μοιάζει περιττό να επισημανθεί αλλά για παν ενδεχόμενο το σημειώνουμε: Προφανώς το άγγιγμα και το κόψιμο των φυσικών γλυπτών μέσα στο σπήλαιο απαγορεύεται.

Η καλύτερη Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου με εύκολα υλικά και γρήγορη εκτέλεση – Μια συνταγή εγγύηση

Ανακοινώθηκε πριν λίγο από την τροχαία – Από ποια ώρα και μετά είναι Υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε όλη την Αττική

Tpαγωδiα Τώρα: 8 vεκpoi, 10άδες τραuματiες – Λεωφορείο έπεσε στο κενό

Σκόρπισαν θλiψη! Οι δύο επώνυμοι Έλληνες που πέθαvαv παραμονή Χριστουγέννων

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι…»: Τα κατάφερε στα 42 η Έλενα Παπαρίζου, όλοι της εύχονται κάτω από το βίντεό της

Προτεινόμενα