Tέσσερα χωριά για μαγικά Σαββατοκύριακα το Σεπτέμβριο σε υπέροχους φθινοπωρινούς προορισμούς

Χωριά για Σαββατοκύριακα το Σεπτέμβριο: Οι 4 καλύτερες επιλογές σας

Χωριά για Σαββατοκύριακα το Σεπτέμβριο: Πέντε κουκλίστικα χωριά μας καλούν στην Ορεινή Ναυπακτία, το Κεντρικό Ζαγόρι. Επίσης το Πήλιο, τον Όλυμπο και την Ορεινή Κορινθία για να περάσουμε φθινοπωρινές διακοπές στο ωραιότερο σκηνικό, αυτό της φθινοπωρινής Ελλάδας.

Γιατί οι διακοπές το Σεπτέμβριο είναι από τις καλύτερες

  • 1) Άνω Χώρα, Ορεινή Ναυπακτία

Είναι το ομορφότερο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας. Βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 1.050 μέτρα υψόμετρο και κρύβεται μέσα σε έλατα, καστανιές και οξιές.

Η Άνω Χώρα έχει όλα όσα περιμένετε από ένα κλασικής ομορφιάς ελληνικό χωριουδάκι. Έχει τρεχούμενα νερά, καφενεδάκια στην πλατεία, μερακλίδικη κουζίνα με τοπικές σπεσιαλιτέ και πετρόχτιστα σοκάκια, αφορμές για βόλτες μέχρι να έρθει η ώρα του αράγματος για τσίπουρο, το οποίο έχει την τιμητική του κάθε φθινόπωρο εδώ.

Στην πλατεία θα δείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, με τον θρυλικό Καρνάβαλο δίπλα της, το λεωφορειάκι που μέχρι πριν 35 χρόνια συνέδεε το χωριό με τη Ναύπακτο. Θα φάτε υπέροχα στα ταβερνάκια του χωριού, το Πλατάνι και το Στέκι – μη χάσετε τα χωριάτικα λουκάνικα, τις σπιτικές πίτες και το αγριογούρουνο.

  • 2) Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο

Από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου – που μάλιστα άργησε να «εξαργυρώσει» τουριστικά την ορεινή γοητεία του – ο Άγιος Λαυρέντιος διατηρεί ακόμα κάτι από τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης για τους επισκέπτες του.

Κρυμμένος πίσω από αγριοκερασιές και καστανιές, διαθέτει αρχοντικά. Αρχοντικά σωστά στολίδια στα λιθόστρωτα καλντερίμια του – αναζητήστε τα αρχοντικά Γκλαβάνη, Παπαθανασίου και Κανταρτζή για να θαυμάσετε τα ανατολίτικα στοιχεία, τις νεοκλασικές πινελιές και τα τοξωτά παράθυρα.

Για φαγητό θα καθίσετε στο Δρυάδων Γεύσεις, όπου θα δοκιμάσετε εξαίσια πηλιορείτικη κουζίνα, όπως το μπουμπάρι (έντερο γεμισμένο με ρύζι και κιμά).

Περισσότερες επιλογές μαγικών χωριών για Σαββατοκύριακα το Σεπτέμβριο

  • 3) Δίλοφο, Ζαγοροχώρια

Στα 860 μέτρα υψόμετρο, χτισμένο σε δύο λόφους στο Ζαγόρι, το Δίλοφο είναι σίγουρα ένα από τα πιο καρτποσταλικά Ζαγοροχώρια. Τα δρομάκια του πλαισιώνονται από περισσότερα των εκατό αρχοντόσπιτα, απλωμένα σε τρεις γειτονιές.

Τα αυτοκίνητα λάμπουν διά της απουσίας τους, το δάσος περιτριγυρίζει το χωριό και η πλατεία του χωριού είναι ένα κόσμημα – εδώ θα βρείτε και την Αναγνωστοπούλειο Σχολή. Επίσης, θα κάνετε στάση στο Γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα και του Αγίου Μηνά. Τέλοςθα απολαύσετε τη θέα προς τη χαράδρα του Βίκου από το ξωκλήσι του Άι Γιάννη.

Θα φάτε στο Σωποτσέλι, όπου σερβίρονται τοπικές σπεσιαλιτέ, ντόπια λουκάνικα, φρεσκοψημένο στον ξυλόφουρνο ψωμί και κρασάτο ζαρκάδι.

  • 4) Παλαιός Παντελεήμονας, Όλυμπος

Στην πιερική πλευρά του βουνού των Θεών, αυτή που κοιτάζει προς το Αιγαίο, φωλιάζει ο Παλαιός Παντελεήμονας. Είναι ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο χωριό, με όμορφα σοκάκια. Επίσης πέτρινα σπίτια, μια πέτρινη πλατεία με μια πανέμορφη βυζαντινή εκκλησία και ταβερνάκια που σερβίρουν φοβερό τσίπουρο και βουνίσιες συνταγές.

Στα σοκάκια θα συναντήσετε και τα παραδοσιακά εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας του χωριού, ενώ από το γειτονικό Λιτόχωρο θα ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις στα μονοπάτια του Ολύμπου, αν είστε φίλοι της πεζοπορίας και της ορειβασίας.

Related posts

Δεν το βάζει ο νους σου.. Ένα ελληνικό χωριό στα καλύτερα του κόσμου για το 2024 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Οφθαλμαπάτη ή ανεξήγητο φαινόμενο; Ο δρόμος στην Πιερία που έγινε αντικείμενο μελέτης και συζήτησης

Καμία Αράχωβα, κανένα Πήλιο: Αυτός είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός με καλό φαγητό – Μια ανάσα από την Αττική