Γλυκό της Μήλου: Η παραδοσιακή συνταγή του γλυκού Κουφέτο

by Newsroom i-diakopes.gr
Γλυκό της Μήλου: Η παραδοσιακή συνταγή του γλυκού Κουφέτο

Γλυκό της Μήλου: Υλικά συνταγής

Γλυκό της Μήλου: 1 άσπρη κολοκύθα

1 κιλό και καθαρισμένη και κομμένη όπως κόβουμε τις πατάtες για τηγάνι

500 γραμμ. μέλι

500 γραμμ. ζάχαρη

½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

1 ποτήρι του νερού αμύγδαλα, ζεματισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα κατά μήκος

Χυμό ενός λεμονιού

Ξυλάκια κανέλας

Γλυκό της Μήλου: Η παραδοσιακή συνταγή του γλυκού Κουφέτο

Εκτέλεση συνταγής γλυκού της Μήλου

Αφού κόψετε την κολοκύθα στη μέση, θα αδειάσετε τη σάρκα της, θα την καθαρίσετε από τα σπόρια και θα ξύσετε και με ένα κουτάλι τις φλούδες της για να αποσπάσετε όλο τον καρπό.


Στη συνέχεια θα κόψετε τη σάρκα σε λεπτές φέτες και θα τη μουσκέψετε σ’ ένα λεκανάκι με ασβεστόνερο για 5’.

Στη συνέχεια θα βάλετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και στη συνέχεια, αφού θα χαμηλώσετε, θα προσθέσετε και την κολοκύθα στραγγισμένη.

Θα ανακατεύεται το μίγμα συνεχώς και θα το ξαφρίσετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να δέσει το μίγμα.


Λίγο πριν το τέλος θα προσθέσετε τα αμύγδαλα και το χυμό του λεμονιού.

Όταν ροδίσουν τα αμύγδαλα και το γλυκό στέκεται πια πάνω στο κουταλάκι θα το κατεβάσετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει θα το τοποθετήσετε σε γυάλινα βαζάκια και θα προσθέσετε 2 ξυλάκια κανέλας σε κάθε βαζάκι.


Καλή Επιτυχία!

Προτεινόμενα