Νηστίσιμα cookies: Για να μην τα στερηθείτε καθόλου το Πάσχα
Νηστίσιμα cookies: Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και ο περισσότερος κόσμος νηστεύει. Ένα από τα γλυκά που λείπει σε όλους μας αυτές τις μέρες είναι τα αγαπημένα μας cookies.
Γι’ αυτό σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για λαχταριστά cookies και βανίλιας και σοκολάτας.
Καλή απόλαυση.
Η είδηση της ημέρας
Νηστίσιμα cookies βανίλιας: Υλικά
- 1 και 1/3 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
- 1 κ.γ ξύδι
Εκτέλεση συνταγής νηστίσιμων cookies με βανίλια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) την μαργαρίνη με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ (στην ελάχιστη ταχύτητα).
- Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
- Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση στην λαμαρίνα, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα απλώσει κατά το ψήσιμο.
- Τα μπισκότα τα ψήνουμε 8-9 λεπτά μόνο
- Όταν βγουν από το φούρνο δε τα αγγίζουμε διαλύονται και θα σας φανούν άψητα.
- Δεν είναι όμως.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Νηστίσιμα cookies σοκολάτας: Υλικά
- 1 και 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
- 1 κ.γ ξύδι
Εκτέλεση συνταγής νηστίσιμων cookies με σοκολάτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με αέρα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) την μαργαρίνη με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ (στην ελάχιστη ταχύτητα).
- Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
- Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση στην λαμαρίνα, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα απλώσει κατά το ψήσιμο.
- Τα μπισκότα τα ψήνουμε 8-9 λεπτά μόνο
- Όταν βγουν από το φούρνο δε τα αγγίζουμε διαλύονται και θα σας φανούν άψητα.
- Δεν είναι όμως.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.